Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo basisschool De Odyssee


Samen op ontdekkingsreis op de Odyssee!

Basisschool de Odyssee is een reguliere basisschool aan de Homeruslaan in Utrecht-Oost. De naam van de school verwijst naar het meesterwerk van Homerus, een Griekse dichter. De Odyssee  is  een beschrijving van een spannende ontdekkingsreis van Odysseus. Odysseus leerde tijdens deze reis veel over zichzelf en moest verschillende uitdagingen overwinnen. Hij leerde samenwerken en voor zichzelf op te komen. 

 

Al deze vaardigheden zijn belangrijk om te leren in het leven en om je dromen waar te maken. Om doelen te bereiken en om je staande te houden. Dit verhaal is een prachtige metafoor voor het leren en ontdekken op onze school! Samen met ouders begeleiden we kinderen op hun ontdekkingsreis.  

 

We vinden het belangrijk om de kinderen goed voor te bereiden op hun toekomst in het vervolgonderwijs en de maatschappij. Daarom bieden we onderwijs dat zoveel mogelijk aansluit bij de mogelijkheden van de kinderen. Als u hier klikt kunt u uitgebreider lezen en zien waar wij voor staan. 

 

Bent u geïnteresseerd in onze school? Wilt u onze school eens 'in bedrijf' zien? Neemt u dan contact met ons op! 

Nieuwe groep op de Odyssee; voltijds hoogbegaafden onderwijs

Momenteel worden op de Odyssee voorbereidingen getroffen om vanaf voorjaar 2020 te starten met voltijds hoogbegaafdenonderwijs in de vorm van een 17e groep na de krokusvakantie.
Doel van dit onderwijs is om een omgeving te creëren waarin hoogbegaafde leerlingen daadwerkelijk tot leren én tot...

Lees verder
Lees verder

Informatie voor nieuwe ouders

Is er nog plaats op de Odyssee? We hebben elk jaar een flinke instroom van vierjarigen. We hebben dan ook vaak een wachtlijst voor nieuwe kleuters. De ervaring van de afgelopen jaren is dat kinderen van de wachtlijst allemaal een plekje op onze school krijgen. Er verhuizen nl. regelmatig...

Lees verder
Lees verder

Toelichting op de cookies 

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket/Oscreative - Helder voor iedereen