Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo basisschool De Odyssee

Welkom in Pinguïngroep

Welkom op de speciale pinguïnpagina! 

 

Even voorstellen…

Ik ben juf Véronique. Ik mag vijf dagen per week voor deze groep staan en daar ben ik heel blij mee! Als je benieuwd bent hoe het er bij de Pinguïns aan toegaat en wat we dit jaar gaan doen, dan ben je hier aan het juiste adres! Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben over de Pinguïngroep, dan hoor ik dat graag!

 

 

 

Dit doen we bij de Pinguïns! Net als echte pinguïns zijn wij …

 

  • Sociaal. Pinguïns zijn sociale dieren. In onze groep wordt dan ook veel aandacht besteed aan de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. De kinderen leren bijvoorbeeld hoe je samen speelt en deelt. Een kind dat zich prettig en veilig voelt, gaat immers met plezier naar school én staat er voor open om dingen te leren. 
  • Leergierig. Om de 4 à 5 weken werken we met een nieuw thema. Dit jaar zijn de thema’s:

Naar school                  

Op reis

Herfst

Sint

Kerst

Gezondheid

Projectweek

Nederland

Dino’s

Zomer

 

  • Sportief. Pinguïns zijn veel in beweging en ook voor kinderen is bewegen gezond en leuk. Daarom hebben we twee keer per week gymles: een keer in de grote gymzaal van meester Marco en een keer in het speellokaal. En als Sinterklaas in het land is, geeft gymdocent Marco misschien wel Pietengym!
  • Muzikaal. Op donderdag komt muziekdocent Mathijs en verandert het klaslokaal in een vrolijk kwetterende pinguïnrots J
  • Nieuwsgierig. Wij willen alles weten, zien en ontdekken. Daarom maken we het hele jaar leuke uitstapjes. Bijvoorbeeld naar het filmfestival, het kabouterpad, het huis van Sinterklaas of de kinderboerderij. Ook een schoolreisje ontbreekt natuurlijk niet!
  • Dol op feestjes. Een verjaardag is echt een mijlpaal bij de Pinguïns. Er wordt dus van alles georganiseerd om de jarige een onvergetelijke dag te bezorgen, zoals een ballon met confetti kapot prikken, kaarsjes uitblazen en zingen. Natuurlijk ontbreken ook slingers en een speciale verjaardagsmuts niet!
  • Niet grappig. Net als echte pinguïns zijn wij niet grappig en maken wij nooit, echt nooit, grapjes! ;-)

 


Toelichting op de cookies 

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket/Oscreative - Helder voor iedereen